Helsingfors Svenska Marthaförening

Matkväll med Ulrika Hoffer : Good mood food

23.10.2019 kl. 17.30 – 20.00

Det vi äter påverkar vår förmåga att förhandla, hitta lösningar, tänka kreativt och – inte minst – vår energi och möjlighet att hantera stress. Med smarta matval kan vi bli mer effektiva, snabbtänkta och till och med gladare!  

Välkommen på en matkväll med den svenska kostrådgivaren Ulrika Hoffer. Hennes föreläsning Good Mood Food fokuserar på humör- och hjärnvänlig kost, men även om att få ett lustfyllt förhållande till sund mat, så att vi lättare kan göra sunda val, som ger oss bättre förutsättningar att hålla oss pigga, skärpta och på bra humör hela dagen. Men det är en sak att veta vad man ska göra, en helt annan sak att göra det man vet. Därför går vi under denna föreläsning in på både motivationsfaktorer och konkreta kostråd för vardag och fest, som gör dig motiverad att välja råvaror som har en positiv effekt på hjärna och humör – serverat utan pekpinnar och förbud (men med en god portion igenkänningsfaktor!). Dessutom gör vi en djupdykning i hur vårt belöningssystem fungerar, varför lusten att äta saker vi vet att vi borde låta bli kan vara så stark och hur du kan ta kontroll över sug efter sötsaker och snabbmat.  

Detta lär du dig bland annat: 

  • Vilka råvaror som har bevisat positiv effekt på hjärnan, humöret, vår mentala prestationsförmåga och trivsel. 
  • Hur maten påverkar ditt humör och hur humöret påverkar vad du har lust att äta. 
  • Massor av spännande tips och lösningar som gör det möjligt, roligt och angeläget att förse hjärnan med prima bränsle hela dagen.  
 

Ulrika Hoffer är en svensk kostrådgivare och författare till fem storsäljande böcker om kost och hälsa. Hon guidar människor till ett mer lustfyllt förhållande till sund mat genom kurser, workshops och föreläsningar och är uppskattad för sitt jordnära förhållande till kost och hälsa – med realistiska kostråd utan pekpinnar. 

Pris: 10 euro.

Under kvällen finns även möjlighet att köpa Ulrika Hoffers böcker till specialpris (10 euro per bok) - endast kontant betalning! 

Anmäl dig till kansliet@helsingforsmartha.fi senast 16.10. 

Plats
Hemvrån
Simonsgatan 12 A 5
00100 Helsingfors
Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi

Kansliet är öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15
 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-to)
Emilia Hytönen
Tf. Informatör
emilia.hytonen@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-ons)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649