Helsingfors Svenska Marthaförening

Klimatkväll: Mikaela Grotenfelt-Enegren

21.09.2021 kl. 17.00 – 18.30

Klimatkväll med Helsingforsmartha är en ny föreläsningsserie där vi bjuder in olika personer som berättar om deras syn på klimatförändringen, och vad vi kan göra för att minska vårt klimatavtryck, både på individ- och samhällsnivå. 

Först ut är Mikaela Grotenfelt-Enegren: Klimatsmart vardag - vägen mot en hållbar framtid börjar i vår vardag


Finländarnas klimatpåverkan är i snitt 9 ton koldioxidekvivalenter per person och år, vilket är avsevärt högre än den nivå vi behöver eftersträva för att hålla den globala medeltemperaturökningen väl under två grader. Genom att ändra våra levnadsvanor och vårt sätt att konsumera kan vi minska vårt koldioxidavtryck och också minska annan oönskad miljöpåverkan. 

Mikaela Grotenfelt-Enegren är läkare och forskare. Förebyggande hälsovård samt nutritionsfrågor har alltid varit en röd tråd i hennes arbete, som nu allt mer fokuserar på frågor som länkar samman hälsa och miljö. För tillfället arbetar hon med flera hållbarhetsprojekt inom hälsovården, många med fokus på hälsovårdens möjligheter att stöda och inspirera till hållbara levnadsvanor.

Under kvällen kommer vi att diskutera olika sätt på vilka man kan anpassa sin livsstil för att minska sitt miljöavtryck. Vi funderar också kring vad vi kan vinna på omställningarna och på vilka sätt vi tillsammans kan bidra till ett samhälle som kunde frodas inom planetens gränser. 

Anmäl dig här. Max antal deltagare: 20. 


Plats
Hemvrån
Simonsgatan 12 A 5
00100 Helsingfors
Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi

Kansliet är öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15
 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-to)
Emilia Hytönen
Tf. Informatör
emilia.hytonen@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-ons)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649