Helsingfors Svenska Marthaförening

Good mood food - recept på dadelbollar och smoothies

04.11.2019 kl. 11:41
En kväll i oktober besöktes Hemvrån av den svenska kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Hoffer. Ulrika föreläste om hjärn- och humörvänlig mat och berättade om hur man bör tänka när sötsuget kickar in. 

Ulrika demonstrerade också hur man tillagar hälsosammare mellanmål - dadelbollar och två slags smoothies. Recepten hittar du längre ner!

Myslibollar

40 färska dadlar
2 dl kokos
2 dl havregryn
1 msk kanel
Ev 1 msk kokosolja, för konsistens
Mosa allt med händerna (eller mixa i en matberedare med s-kniv i botten). Rulla till bollar, eller platta ut och skär i bitar. Strö gärna kokos över. Förvara i kyl, för fast konsistens.

Blåbärsmoothie (ca 5 dl)

2 dl havremjölk
1 dl äpplejuice
1 dl blåbär
1 banan
½ dl avokado
2 bitar fryst spenat
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
Ev lite honung för extra sötma

Mixa allt till en slät konsistens i en mixer eller med stavmixer.

Green good mood (ca 5 dl)

1 ½ dl apelsinjuice
1 ½ dl vatten
1 dl fryst mango
75 g fryst spenat
2 kvistar fryst broccoli (fryst blir lättare slät i en smoothie än rå broccoli)
½ dl avokado
1 liten klump ingefära (färsk, men torkad går också bra)
Lite honung för extra sötma

Mixa allt till en slät konsistens i en mixer eller med stavmixer.

 

Kontaktuppgifter

Kansliet

kansliet@helsingforsmartha.fi
tel 09 694 39 02
Öppet må–to kl. 10–15, stängt fre–sö

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791
Malin Öhman
Informatör, vikarie
malin.ohman@helsingforsmartha.fi
040 7312 044
Camilla Komonen
Ordförande
ckomonen@gmail.com
050 5770 780