Helsingfors Svenska Marthaförening

Tips och recept

Matinspiration för höstmörkret

Nu när det för det mesta är mörkt mörkt mörkt behövs mat som piggar upp. Något som värmer, något som är enkelt, ger energi eller bara är extra lyxigt när livet känns lite tråkigt.Läs mera »

Tips inför midsommar

Snart är det midsommar och många är i full fart med att planera det som högtider oftast kretsar kring; maten. Vi har samlat tips och recept för en lyckad midsommarhelg! Läs mera »

Helsingforsmarthas vardagstips: Fotsalt

Njut av ett fotbad med epsomsalt som verkar avslappnande för musklerna och mjukar upp torr hud. Välj en eterisk olja som har avslappnande effekt, till exempel lavendel, eller uppiggande, som pepparmint eller citrongräs. Läs mera »

Recept: Antiinflammatorisk mat med Tara Junker

I februari höll matkreatören Tara Junker en kurs i antiinflammatorisk matlagning. Under kvällen i Kokvrån lagade deltagarna mat av färska grönsaker och råvaror till färgstarka vegetariska rätter. Antiinflammatorisk kost lagas utan vete, mjölk och socker. Läs mera »

Enkla vegetariska vardagsrecept

Annika Linder Airava höll en matlagningskurs där fokus låg på enkla vegetariska rätter som går att få in också i den mest hektiska vardagen. Här kommer recepten!Läs mera »

Julkalender lucka 3: Tara Junkers bästa jultips

I Helsingforsmarthas julkalender lyfter vi fram olika personers bästa tips för en mer hållbar jul. I lucka 3 är det matkreatören Tara Junker som bjuder på sina bästa jultips.Läs mera »

Julkalender lucka 2: Ellen Strömbergs jultips

I Helsingforsmarthas julkalender lyfter vi fram olika personers bästa tips för en mer hållbar jul. Bakom lucka nummer två hittar vi Ellen Strömberg – författare, bloggare och loppisentusiast. Läs mera »

Julkalender lucka 1: Julia Degerths bästa jultips

I Helsingforsmarthas julkalender lyfter vi fram olika personers bästa tips för en mer hållbar jul. Först ut är Julia Degerth, känd från bloggen Grön i Åbo och utsedd till årets Ungmarthainspiratör 2019.Läs mera »

Tara Junkers surkålsrecept

Surkål är den billigaste och effektivaste probiotikan vi kan äta om man frågar matkreatören och kokboksförfattaren Tara Junker. Så här enkelt gör du egen surkål enligt hennes recept. Läs mera »

Good mood food - recept på dadelbollar och smoothies

En kväll i oktober besöktes Hemvrån av den svenska kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Hoffer. Ulrika föreläste om hjärn- och humörvänlig mat och berättade om hur man bör tänka när sötsuget kickar in.  Läs mera »
Kontaktuppgifter

kansli

kansliet@helsingforsmartha.fi
tel 09 694 39 02
måndag-torsdag

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791
Jenna Matintupa
Informatör
jenna.matintupa@helsingforsmartha.fi
040 7312 044
Camilla Komonen
Ordförande
ckomonen@gmail.com
050 5770 780