Helsingfors Svenska Marthaförening

Tips och recept

Dadelkaka

För många är en saftig och smarrig dadelkaka ett måste i juletider. Här är Helsingforsmarthas välbeprövade recept på traditionell dadelkaka.Läs mera »

Hforsmartha tipsar

Här samlar vi alla tips i vår serie på Instagram där vi lyfter upp hållbara vardagstips. Du hittar alla tips på Instagram @helsingforsmartha under hashtagen #hforsmarthatipsarLäs mera »

Inspiration: Vintermat

Tycker du att det känns svårt att hitta matinspiration och äta i säsong på vintern? Vi har grävt i arkivet och listar våra bästa tips för att få matvardagen att kännas inspirerande.Läs mera »

Lär dig sticka vantar!

Sticka årets julklapp! Något du stickat själv är fullt av omtanke och värmer extra mycket. Riitta Sittnikow från kretsen Elvan visar steg för steg hur du stickar yllevantar.Läs mera »

Lär dig sticka sockor!

Sticka årets julklapp! Något du stickat själv är fullt av omtanke och värmer extra mycket. Riitta Sittnikow från kretsen Elvan visar steg för steg hur du stickar ett par sockor. Läs mera »

Lyx-kåldolmar med stensopp och brynt smör

För er som inte kunde delta i matlagningskursen "Från nos till svans - med grönsaker - Vegetarisk vardagslyx med Tara Junker" kan ni ändå laga receptet från kvällen!Läs mera »

Östersjötips för sommar i skärgården

Tillsammans med Marthaförbundets projektledare för Östersjön 2.0 Roosa Mikkola har vi tagit fram tips för en mer hållbar vardag i skärgården. Här finns både små och stora tips och saker som är värt att tänka på för att vi ska ta bäst hand om Östersjön. Tillsammans vårdar vi Östersjön!Läs mera »

Midsommarmat

Vad ska vi äta på midsommar? Vill man fixa en buffé med gott själv, beställa eller skippa allt? Vi har samlat ett gäng recept som funkar fint till just midsommar, men också resten av sommaren. Både till fest men också till en helt vanlig tisdag. Läs mera »

Urban odling med Helsingformartha - lök

Alla kanske inte har tillgång till ett trädgårdsland men vill ändå odla något, nu har vi lösningen! I vår serie Urban ordning får ni tips på olika saker som är enkla att odla på balkong eller till och med inomhus. Hobbyodlaren Sofia Grynngärds guidar oss i odlingsdjungeln och ger enkla tips på vad som är lätt att odla urbant.Läs mera »
Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi

Kansliet är öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15

Avvikande öppethållningstider:
Kansliet håller stängt vecka 23.
 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-fre)
Emilia Hytönen
Tf. Informatör
emilia.hytonen@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-ons)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649