Helsingfors Svenska Marthaförening

Middag med Tara: Chokladmousse

04.06.2020 kl. 11:00
Del två av Helsingfors svenska Marthaförenings matlagningsserie Middag med Tara där matkreatören Tara Junker visar hur man förvandlar enkla råvaror till maträtter med en liten extra guldkant i vardagen.
I fem veckor lagar vi mat tillsammans. På Instagram @helsingforsmartha dyker fler tips från Tara upp under veckorna. Här på hemsidan kommer vi samla alla videor och recept.
Välkommen till Middag med Tara!

Chokladmousse

4 personer

Ingredienser

120 g mörk choklad (gärna minst 70 % kakaohalt)
2 msk honung
1 nypa vaniljpulver
1,5 dl (ungefär den mängd vätska som finns i en 380 grams kikärtsförpackning) aquafaba (=kikärtsspad)

Gör så här

1. Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna något medan du vispar kikärtsspadet.

2. Vispa kikärtsspadet till ett hårt skum, tills det håller för att vända bunken upp och ner. Vänd ner chokladen i skummet och tillsätt honung och vanilj.

3. Häll upp i skålar eller glas - ät direkt eller ställ in i kylen och servera senare. Om du kyler den en stund blir moussen fastare. 

Middag med Tara är producerad av Helsingfors svenska Marthaförening. Medverkande: Tara Junker, Malin Öhman. Foto & klipp: Sara Forsius. 

Kontaktuppgifter

Kansliet

kansliet@helsingforsmartha.fi
tel 09 694 39 02
Öppet må–to kl. 10–15, stängt fre–sö

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791
Malin Öhman
Informatör, vikarie
malin.ohman@helsingforsmartha.fi
040 7312 044
Camilla Komonen
Ordförande
ckomonen@gmail.com
050 5770 780