Helsingfors Svenska Marthaförening

Nya smaker och traditioner inför jultiden

09.12.2020 kl. 08:01
Adventstid, julafton, mellandagarna och nyår. Pepparkakor, lussebullar, sillar, glögg. Börjar du vara trött på allt det gamla vanliga och vill testa på något nytt? Vi har samlat recept med lite nya smaker för att variera de klassiska julsmakerna som vi är allt för välbekanta med. Kanske ni hittar något att lägga till i ert julbord i år?

Vi har kommit en vecka in i december och förhoppningsvis har ni börjat känna av julstämningen. Om inte, så kommer vi med någta tips för hur ni kan få till det. Baka något gott, pyssla en krans eller bara göra saker tillsammans. Om det är så med en familjemedlem eller någon vän. Det går också finfint att ringa med bild och göra det tillsammans men på distans. Att fixa själv är också lätt, och viktigaste är ändå att hålla sig sysselsatt!

 

 

 

 

 

 

När julaftonen nalkas kan man lyxa till det lite med maten. Vi är ganska vana, och vissa också lite leda, på den klassiska julmaten. Så därför har vi blandat in lite andra sorterts smaker i de annars ganska klassiska rätterna. Kanske det är i år vi testar något nytt?

 

 

 

 

 

 

 

I år kanske vi spenderar mellandagarna och firar nyår på ett lite lugnare och stillsammar sätt en tidigare. Mer fokus på lugn, vi värdesätter gott sällskap på ett helt annat sätt och framförallt njuter av maten. Här kommer ett gäng med recept både för mellandagsmyset men också det storslagna hemmanyåret!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktuppgifter

kansli

kansliet@helsingforsmartha.fi
tel 09 694 39 02
måndag-torsdag

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791
Jenna Matintupa
Informatör
jenna.matintupa@helsingforsmartha.fi
040 7312 044
Camilla Komonen
Ordförande
ckomonen@gmail.com
050 5770 780