Helsingfors Svenska Marthaförening

Helsingfors svenska Marthaförenings nya ordförande

01.03.2023 kl. 15:25
Annika Linder Airava är Helsingfors svenska Marthaförenings nya ordförande. Här kan du läsa Annikas hälsning till föreningen.

Redan flera år innan jag äntligen övertalade mina kompisar att tillsammans med mig grunda en ny krets hade jag funderat på att gå med i Marthorna. Vår krets fyller nu 15 år och kretsens ordförandeskap gav jag vidare då jag gick med i styrelsen för omkring fem år sedan.

För mig betyder Martha en rad olika saker - i min krets Ulrika betyder Martha trevlig fri samvaro i matlagningens tecken (de första åren med en drös barn och unga som gärna kom med och fixade mat tillsammans med mammorna). Numera är det fortfarande fokus på matlagning, främst vegetariskt, men vi hittar gärna också på något annat ibland.

Min nyfikenhet till ett bredare - eller djupare - Marthaengagemang lockade mig att gå med i styrelsen, och det är jag väldigt glad för att jag gjorde. Förutom en fin gemenskap och helt nya marthavänner har jag upplevt ett fantastiskt engagemang och intresse för samhällsfrågor på olika plan. 
 

Jag har också fått en inblick i allt annat spännande som händer i de olika kretsarna - förlåt, men en tid trodde jag faktiskt att alla kretsar lagade mat tillsammans eller stickade sockor. Och även om det är viktigt med hushåll och handarbete, så finns det en massa annat som engagerar oss Marthor. 

Genom styrelsearbetet har jag fått upp ögonen för ett bredare verksamhetsfält med både ekologi, ekonomi och samhällsengagemang. Men kanske viktigast ändå, att kunna göra saker tillsammans - i både stort och smått.  

Jag ser fram emot uppdraget som ordförande där jag fortsättningsvis får engagera mig i de målsättningar som vi Marthor har fastställt som viktiga - både för samhället omkring oss och för vår marthagemenskap. Jag nämnde tidigare att jag är lite nyfiken av mig…  Jag hoppas att jag får tillfälle att besöka kretsarna för att få en inblick i er unika marthatillvaro.

Varma vårhälsningar
Annika

Helsingfors Martha
Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi

Kansliet är öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15
 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-to)
Emilia Hytönen
T.f. Informatör
emilia.hytonen@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-ons)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649