Helsingfors Svenska Marthaförening

Strömmingsmarknaden 1-4.10

27.09.2023 kl. 13:10
Helsingfors Strömmingsmarknad tar i land på Salutorget den första veckan i oktober. Vi finns på plats på Salutorget tillsammans med Marthaförbundet från söndag till onsdag den 1–4 oktober.

Helsingfors Strömmingsmarknad ordnas på Salutorget i Helsingfors den 1–7 oktober. Över tjugo fiskare från hela landet säljer sina strömmingsprodukter på den omtyckta höstmarknaden i Helsingfors, där också många andra produkter finns till salu. Strömmingsjuryn väljer årets bästa marknadsprodukter på öppningsdagen. Helsingfors Strömmingsmarknad som är en av stadens kändaste hösttraditioner inleds på Salutorget som vanligt den första söndagen i oktober. Ända fram till den följande veckans lördag den 7 oktober kan man köpa strömming, insupa marknadsstämningen och ta del av det traditionella programmet. 

Helsingforsmartha på marknaden

Du hittar Marthornas tält på Salutorget från söndag till onsdag den 1–4 oktober. På årets Strömmingsmarknad vill vi inspirera oss alla att göra mer hållbara vardagsval för Östersjöns bästa. I vårt tält kan du ta del av delikata ekologiska fiskrecept och få tips om hur du kan leva mer Östersjövänligt. Vid fiskdisken i tältet har du en möjlighet att bekanta dig med några av Östersjöns mer ovanliga fiskarter, och med hjälp av vårt fisktavle-quiz kan du testa om din kunskap om hållbara fiskalternativ är uppdaterad.

 

Helsingfors Martha
Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi

Kansliet är stängt för sommaren, vi är tillbaka igen måndag 12.8.

På hösten har vi öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15

 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-fre)
Emilia Hytönen
Tf. Informatör
emilia.hytonen@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-ons)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649