Ulrika demonstrerade också hur man tillagar hälsosammare mellanmål - dadelbollar och två slags smoothies. Recepten hittar du längre ner!
Myslibollar
40 färska dadlar
2 dl kokos
2 dl havregryn
1 msk kanel
Ev 1 msk kokosolja, för konsistens
Mosa allt med händerna (eller mixa i en matberedare med s-kniv i botten). Rulla till bollar, eller platta ut och skär i bitar. Strö gärna kokos över. Förvara i kyl, för fast konsistens.
Blåbärsmoothie (ca 5 dl)
2 dl havremjölk
1 dl äpplejuice
1 dl blåbär
1 banan
½ dl avokado
2 bitar fryst spenat
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
Ev lite honung för extra sötma
Mixa allt till en slät konsistens i en mixer eller med stavmixer.
Green good mood (ca 5 dl)
1 ½ dl apelsinjuice
1 ½ dl vatten
1 dl fryst mango
75 g fryst spenat
2 kvistar fryst broccoli (fryst blir lättare slät i en smoothie än rå broccoli)
½ dl avokado
1 liten klump ingefära (färsk, men torkad går också bra)
Lite honung för extra sötma
Mixa allt till en slät konsistens i en mixer eller med stavmixer.