Helsingfors Svenska Marthaförening

Internationella stickningsdagen 9.6

Idag firas den internationella stickningsdagen och i år vill vi uppmärksamma det genom att dela våra stickningsvideor som vi gjort under våren. Där finns tydliga instruktioner över hur du stickar både yllesockor och yllevantar. I videorna ser ni kretsen Elvornas ordförande Riitta Sittnikow. 

Det är bara att köpa garn och börja! Riitta rekommenderar Novitas sju bröder 100g och stickor i nummer 3,5 eller 4.

Krets Elvan med fokus på handarbete träffas i Hemvrån varje onsdag mellan elva och två (med undantag för nu under pandemin när våra utrymmen varit stängda) för att handarbeta och förbättra världen. Här finns en samlad handarbetsexpertis utan like, dagens vits och visdomsord är också ett måste. Elvorna stickar till välgörande ändamål, bland annat mössor, sockor och vantar samt filtar åt bebisar som föds på Jorv sjukhus och sjalar och strumpor till ålderdomshem. 

Under pandemin har kretsen förstås inte kunnat träffas på samma sätt som tidigare, men det har inte stoppat deras stickningsglädje. Det har tillsammans lyckats sticka 22 strömsötröjor, årets trendigaste stickningsprojekt. Dessutom har de fortsatt sticka för välgörenhet som tidigare. Nedan följer en liten utställning på en del av deras alster. Kanske det kan fungera som inspiration till ett sommarprojekt inför höstens kyligare kvällar?

Här finns instruktionerna hur du stickar en strömsötröja!

Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi

Kansliet är stängt för sommaren, vi är tillbaka igen måndag 12.8.

På hösten har vi öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15

 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-fre)
Emilia Hytönen
Tf. Informatör
emilia.hytonen@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-ons)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649