Helsingfors Svenska Marthaförening

Middag med Tara: Chokladmousse

Del två av Helsingfors svenska Marthaförenings matlagningsserie Middag med Tara där matkreatören Tara Junker visar hur man förvandlar enkla råvaror till maträtter med en liten extra guldkant i vardagen.
I fem veckor lagar vi mat tillsammans. På Instagram @helsingforsmartha dyker fler tips från Tara upp under veckorna. Här på hemsidan kommer vi samla alla videor och recept.
Välkommen till Middag med Tara!

Chokladmousse

4 personer

Ingredienser

120 g mörk choklad (gärna minst 70 % kakaohalt)
2 msk honung
1 nypa vaniljpulver
1,5 dl (ungefär den mängd vätska som finns i en 380 grams kikärtsförpackning) aquafaba (=kikärtsspad)

Gör så här

1. Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna något medan du vispar kikärtsspadet.

2. Vispa kikärtsspadet till ett hårt skum, tills det håller för att vända bunken upp och ner. Vänd ner chokladen i skummet och tillsätt honung och vanilj.

3. Häll upp i skålar eller glas - ät direkt eller ställ in i kylen och servera senare. Om du kyler den en stund blir moussen fastare. 

Middag med Tara är producerad av Helsingfors svenska Marthaförening. Medverkande: Tara Junker, Malin Öhman. Foto & klipp: Sara Forsius. 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi

Kansliet är öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15
 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-to)
Emilia Hytönen
Tf. Informatör
emilia.hytonen@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-ons)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649