Palsternacksbiffar
5-6 biffar
Ingredienser
250 g kokt palsternacka
2 gullökar
1 citron
1 kruka dill
1 burk (380 g) vita bönor
1 burk (50 g) kapris
1 dl panko eller vanliga skorpsmulor
inhemsk rypsolja att steka i
Gör så här
1. Skala och hacka löken. Pressa citronsaften och hacka dillen. Häll av bönorna och
mixa alla ingredienser i en matberedare eller använd dig av en stavmixer tills du får
en slät smet.
2. Låt smeten vila 10 minuter och forma sedan ungefär 6 stycken biffar. Värm olja i en panna och stek på låg värme, ungefär 5 minuter per sida, tills biffarna fåren gyllene yta.
Middag med Tara är producerad av Helsingfors svenska Marthaförening. Medverkande: Tara Junker, Malin Öhman. Foto & klipp: Sara Forsius.