Helsingfors Svenska Marthaförening

Plusmarthorna

Grundades: 2004
Ordförande: Lisbeth Ahjopalo
Mötesplats: Hemvrån
Mötestid: 3:e ons kl. 18.00
Medelålder: 73 år
39 medlemmar

Plusmarthorna är en aktiv krets med god sammanhållning. Vi har varierande program; går på utställningar och teater, lagar mat och träffas för utfärder och promenader.

Kretsen fick sin början hösten 2004 som en krets för marthaintresserade i 50-årsåldern och sedan dess har medlemsantalet stadigt ökat. Verksamheten planerar vi tillsammans för att var och en kan hitta någonting trevligt. Vår vanliga mötesdag är tredje onsdagen i månaden utom under sommaren, då vi inte brukar träffas.

Vårt program är mångsidigt och inkluderar bland annat besök till utställningar och museer, vi går på teatrar och konserter, gör kulturpromenader och lagar mat och minglar i föreningens kök Kokvrån.

På våren gör vi vanligen en utfärd; vi har bland annat besökt Malmgård i Pernå, åkt med JL Runeberg till Borgå, besökt Skanslandet och gjort resor till Tallinn. Julfesten firar vi med mat och program i Hemvrån och ibland på en trevlig restaurang eller med julkonsert.

För oss är gemenskapen inom kretsen central. Vi vill samlas för att tillsammans bekanta oss med olika platser och se nytt. Viktigt är också att vi haft möjlighet att ordna föreläsningar med experter kring olika temar.

Dessutom deltar vi flitigt i Marthaföreningens och Marthaförbundets olika program och välgörenhetsprojekt. Särskilt intresse väcker de många kurser som hålls kring hälsofrämjande mat och andra aktuella ämnen inom vardagskunskap. 

Lilian och Else på Marthaförbundets kurs

Årsmötet i Kokvrån jan 2020 

Vårutfärden 2017 till Abborrfors och Strömsbruk

Alvar Aaltos hem april 2017

Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi
tel 09 694 39 02
Kansliet är öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15
 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-to)
Malin Öhman
Informatör
malin.ohman@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-to)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649