Helsingfors Svenska Marthaförening

Supermarthorna

Grundades: 1996
Ordförande: Nina Henriksen
Mötesplats: Tammelund
Mötestid: 2:a må kl. 19
Medelålder: 76 år
28 medlemmar

Supermarthornas mångsidiga program omfattar allt från kultur och aktuella teman till företagsbesök och exkursioner. Vi går på museer, konstutställningar och har besök av författare, gästföreläsare och konsulenter från vitt skilda områden. En matlagningskväll ingår varje år i programmet liksom också den traditionella julfesten och vårutflykten. 

God gemenskap och glädjen av att göra saker tillsammans är fortfarande viktigt för vår verksamhet. En engagerad och glad martha har energi att jobba för ”En bättre värld, en vardag i taget”.

Kretsen grundades av en grupp kvinnor som ville träffas i glatt sällskap utanför hemmet och tillsammans uppleva något nytt och intressant.

Då Brändö Villastads Marthakrets - senare Brändökretsen -  ( 1946-1995) upplöstes väcktes tanken om en ny krets i östra Helsingfors för en ny generation Marthor - Supermarthorna. Detta finns omnämnt i den nyligen utkomna historiken : ” Yhdessä sen teemme ”- Martat Kulosaaressa 75 vuotta.

År 2022 har vi träffats 8 gånger: i februari för kretsens årsmöte, i mars för en salladskväll i Kokvrån, i april för att höra Angela OkerBlom berätta on takodling. I maj firade vi vårt försenade 25-årsjubileum med en middagskryssning i östra Helsingfors skärgård. I september hade vi ett planeringsmöte och i oktober gästade Marlena Grönqvist oss för att berätta om aktuella Östersjöfrågor. Kretsen höll inget eget kretsmöte i november, men 14 medlemmar deltog i Marthabrunchen. I december firade vi vår traditionella julfest. Kretsen har understött Luciainsamlingen med 200 euro. Kretsen har även understött Läkare utan gränser med 50 euro för att hedra minnet av en avliden medlem.

Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi

Kansliet är öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15
 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-to)
Emilia Hytönen
Tf. Informatör
emilia.hytonen@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-ons)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649