Helsingfors Svenska Marthaförening

Tips och recept

Helsingforsmarthas vardagstips: Giftfri rengöringsspray

Kemikaliebanta ditt hem och gör din eget giftfria rengöringsspray som verkar bakteriedödande och doftar fräscht av eteriska oljor. Läs mera »

Vad ska vi äta i januari?

Snön ligger tung över träden, tröttheten är påtaglig och matinspirationen låg. Vad ska vi äta idag? Orken att laga något är obefintlig, men samtidigt vill en ha något hälsosamt och mättande. Vilken tur att vi nu samlat en lista med goda, fräscha och hälsosamma recept för det trötta januari! Läs mera »

Nya smaker och traditioner inför jultiden

Adventstid, julafton, mellandagarna och nyår. Pepparkakor, lussebullar, sillar, glögg. Börjar du vara trött på allt det gamla vanliga och vill testa på något nytt? Vi har samlat recept med lite nya smaker för att variera de klassiska julsmakerna som vi är allt för välbekanta med. Kanske ni hittar något att lägga till i ert julbord i år?Läs mera »

Adventskalender lucka 1: Karin Lindroos kravlösa jul

I Helsingforsmarthas adventskalender i år lyfter vi fram olika personers bästa tips för en kravlös jul. Först ut är Karin Lindroos, ett bekant ansikte från Marthaförbundet där hon jobbade förut. Nu jobbar hon med kommunikation i olika former och är aktuell med en bok till våren.Läs mera »

Matinspiration för höstmörkret

Nu när det för det mesta är mörkt mörkt mörkt behövs mat som piggar upp. Något som värmer, något som är enkelt, ger energi eller bara är extra lyxigt när livet känns lite tråkigt.Läs mera »

Tips inför midsommar

Snart är det midsommar och många är i full fart med att planera det som högtider oftast kretsar kring; maten. Vi har samlat tips och recept för en lyckad midsommarhelg! Läs mera »

Helsingforsmarthas vardagstips: Fotsalt

Njut av ett fotbad med epsomsalt som verkar avslappnande för musklerna och mjukar upp torr hud. Välj en eterisk olja som har avslappnande effekt, till exempel lavendel, eller uppiggande, som pepparmint eller citrongräs. Läs mera »

Recept: Antiinflammatorisk mat med Tara Junker

I februari höll matkreatören Tara Junker en kurs i antiinflammatorisk matlagning. Under kvällen i Kokvrån lagade deltagarna mat av färska grönsaker och råvaror till färgstarka vegetariska rätter. Antiinflammatorisk kost lagas utan vete, mjölk och socker. Läs mera »

Enkla vegetariska vardagsrecept

Annika Linder Airava höll en matlagningskurs där fokus låg på enkla vegetariska rätter som går att få in också i den mest hektiska vardagen. Här kommer recepten!Läs mera »

Julkalender 2019 lucka 3: Tara Junkers bästa jultips

I Helsingforsmarthas julkalender lyfter vi fram olika personers bästa tips för en mer hållbar jul. I lucka 3 är det matkreatören Tara Junker som bjuder på sina bästa jultips.Läs mera »
Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi

Kansliet är öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15
 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-to)
Malin Öhman
Informatör
malin.ohman@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-to)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649