Helsingfors Svenska Marthaförening

Tips och recept

Julkalender 2019 lucka 2: Ellen Strömbergs jultips

I Helsingforsmarthas julkalender lyfter vi fram olika personers bästa tips för en mer hållbar jul. Bakom lucka nummer två hittar vi Ellen Strömberg – författare, bloggare och loppisentusiast. Läs mera »

Julkalender 2019 lucka 1: Julia Degerths bästa jultips

I Helsingforsmarthas julkalender lyfter vi fram olika personers bästa tips för en mer hållbar jul. Först ut är Julia Degerth, känd från bloggen Grön i Åbo och utsedd till årets Ungmarthainspiratör 2019.Läs mera »

Tara Junkers surkålsrecept

Surkål är den billigaste och effektivaste probiotikan vi kan äta om man frågar matkreatören och kokboksförfattaren Tara Junker. Så här enkelt gör du egen surkål enligt hennes recept. Läs mera »

Good mood food - recept på dadelbollar och smoothies

En kväll i oktober besöktes Hemvrån av den svenska kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Hoffer. Ulrika föreläste om hjärn- och humörvänlig mat och berättade om hur man bör tänka när sötsuget kickar in.  Läs mera »

Helsingforsmarthornas vardagstips: Slemlösande pepparrotskur

Hjälp din täppta näsa på traven med en pepparrotsblandning som löser upp slem i bihålor och andra delar av kroppen. Läs mera »

Helsingforsmarthornas vardagstips: Bli av med bananflugorna

Bananflugor lever livet när de kalasar på din övermogna frukt eller sopor och förökar sig snabbt i varma miljöer. Bli av med dem med den här enkla blandningen där diskmedlet tar bort ytspänningen och fångar flugorna i vätskan. Läs mera »

Spillveckan: Bananbröd av övermogna bananer

Minska matsvinnet genom att förvandla dina bruna bananer till ett gott och saftigt bananbröd - perfekt till helgfrukosten! Läs mera »
Kontaktuppgifter

kansli

Simonsgatan 12 A 5
kansliet@helsingforsmartha.fi

Kansliet är öppet:
måndag 10-15
tisdag 13-18
onsdag 10-15
 

Maria Rajalin
Verksamhetsledare
maria.rajalin@helsingforsmartha.fi
040 731 2791 (må-to)
Malin Öhman
Informatör
malin.ohman@helsingforsmartha.fi
040 731 2044 (må-to)
Annika Linder Airava
Ordförande
ordforande@helsingforsmartha.fi
040 041 8649